Vida de campingPer gaudir de valent d'un bon cap de setmana, no cal fer distància ni gastar gaire diners ni preparar-se cap ruta. Senzillament és qüestió d'agafar la tenda o la caravana i plantar-se en qualsevol dels centenars de zones d'acampada que la nostra terra ens brinda. En tenim un munt, sigui prop del mar o a la muntanya, de moltes categories, i amb més o menys tranquilitat. Hi ha qui passa llargues temporades i d'altres com nosaltres que som campistes ocasionals. Es faci com es faci, tots cerquem turisme a bon preu i no ens fa res compartir vivències amb els veïns.
Si bé a casa vem començar per fer-ho amb una macro-tenda i carregats a no poder (recordo que haviem arribat a llogar un camió entre 3 famílies per poder portar tots els trastos i passar un estiu sencer a la Costa Brava), aviat em vaig aficionar al campisme de muntanya amb tendes tipus canadenques primer i iglú després. Ja fa força anys que vem comprar una caravana a casa i desde llavors hem voltat força, coneixent indrets diversos no gaire llunyans però. Els primers hiverns els vem passar a Planoles, per allò del turisme d'esquí i per buscar tranquilitat els caps de setmana. Però també vem començar a viatjar força arreu, aprofitant ponts festius, setmanes santes i vacances. Si bé quan viatges sense criatures prens una filosofia diferent de convivència, poc importa la comoditat i valores l'aprofitament del temps i la descoberta d'indrets per sobre de tot. Des que va aparèixer la primera criatura però, hem après a valorar el bon hàbit que suposa el fer amics entre ells i gaudir pròpiament de la vida de camping. Viatges i et desplaces no només per conèixer món, sinó per fer vida social. Els amics i la familia et venen a veure, i aprofites per fer pinya en un lloc diferent com podria ser tancat a casa.
Quan hi som, aprofites per descansar una mica i canvies la rutina del cap de setmana habitual. Anar amb caravana suposa fregar plats a mà, dutxar-se dins un espai compartit amb la resta de campistes, encendre barbacoes, fer vida social al bar-restaurant, compartir els serveis que t'ofereix cada camping, i dependre més que mai del bon temps, entre altres coses. Els nens però, van més enllà i canvien el xip més que nosaltres, llençant-se a la cerca de noves amistats.
Algun dia contaré els campings que hem arribat a trepitjar i de ben segur m'emportaré una bona sorpresa. I perquè no, segur que també em vindrà al cap força bons moments passats en cada un d'ells !