Cronoescalada pirata a Montserrat 01-10És divendres i com a fet insòlit, hem decidit prendre part d'una esbojarrada iniciativa muntada per un grup de corredors de Manresa i voltants, que coneixem a través de la web. Així que cedim l'entrenament habitual de divendres tarda per aquesta espècie de cursa-trobada, en ordre de fer rendir el cos i compartir una excel·lent estona entre amics amb sopar inclòs que prou convé de tant en tant.
Cap a les 19,30 h. surt el primer corredor de la plaça de Monistrol de Montserrat, amb l'objectiu d'arribar a una altra plaça més emblemàtica: la del Monestir, a qüasi bé 9 kms. més amunt i després de superar un desnivell important en asfalt. Mica en mica van sortint els corredors/es, amb intervals de temps entremig de manera que els més ben preparats ho fan a darrera hora. Entre aquests darrers corredors m'hi fico jo, per necessitat ja que arribo tard i per error, doncs em representa quedar bona part de l'ascensió ben sol. El ritme costa molt d'agafar: ni l'asfalt és de la meva devoció, ni he pogut escalfar com calia. De seguida em passen 3 bons corredors fletxats, sense compassió. Són autèntics campions de la matèria, i no puc fer res per intentar seguir-los. El llum frontal il·lumina la nit i observo en tot moment varis punts de llum a la llunyania per sobre meu, i cap d'ells és al meu abast. A mesura que avança el temps, intento donar-ho qüasi bé tot, a instants sóc un pèl conservador però. I passat 3/4 de cursa, començo a avançar algú que camina i d'altres corredors que es troben en un nivell molt per sota.
Arribo dalt el Monestir amb poc més de 46 minuts, amb sensació de festa més que de competició. La posició és el de menys però alhora observo que ha estat la justa, quedant per davant qui havia de quedar per davant a molta distància però. Aquest no ha estat el meu dia a nivell esportiu, penso, però si que ho acaba sent en quan a la companyonia posterior tant del descens pel camí de Tres Quarts com en el sopar apoteòsic que compartim entre uns 25 corredors. Riem força, compartim experiències passades i reptes de per endavant.
veure detalls