"Bon dia, ja torno a ser aquí"Algun soroll m'ha molestat. M'ha semblat sentir la veu cridanera de la meva germaneta, o tal vegada han estat els papes ? No ho sé pas, així que m'aixeco ràpid a veure què hi vec per damunt els barrots del llit. Òstres ! han encès la llum i em costa obrir els ulls. A més, no porto la pipa a la boca !! Deixa'm fer una mica de plorera, doncs no sé què em passa. Damunt l'altre llit que hi ha al davant, la germaneta s'ha sentat de cop i en un segon, s'ha obert la porta : són ells, que bé que siguin aquí, per un moment no sabia què passava. "Bon dia petites" sento que diuen. Quasi ni me n'adono que m'han arrencat del llit, em coloquen la pipa i em donen el meu drapet company de somnis. Ja està, ja ho he aconseguit i aquest cop no m'ha costat gaire. No m'agrada quedar-me al llit si no estic tranquileta, sense soroll.
M'han deixat al mig de l'habitació, dempeus. Guillaré ràpidament d'aquí, doncs estic veient moltes coses davant l'escala i vull veure què són. La germaneta em segueix mentre m'atabala dient-me no sé què. Ells sempre parlen, em criden, em miren, m'abracen, però no els entenc. He trobat una piloteta pel camí i un osset de peluix. M'ajupo per agafar primer un i després l'altre. Caic de cul però de seguida m'aixeco. Tinc alguna cosa sota el culet que es xafa i està humit: caram !! el bolquer va ben ple. Sort que al cap de no res, me l'estan canviant doncs ni me n'he adonat que ja no porto el pijama, una samarreta em comença a apretar per sota el bolquer, i m'han passat una tovalloleta per la cara, amb el ben poc que a mi m'agrada això. Com que m'han posat sabates, aquesta és la meva. Guillo altre cop mentre em pentinen en marxa i em posen crema a la cara. Quina atabalamenta!!
Aviam què trobo dins aquest calaix ? Vaja, no puc obrir-lo però hi ha un armari al costat que si que puc obrir fàcilment. Uau ! un munt d'ampolles. Quants colors i coses tan diferents. Les tiro al terra, vull veure què hi ha al fons. De sobte sento un "Altre cop aquí ?" Tot torna cap a dintre i jo no he acabat la descoberta. Deixa'm cridar una mica, això no pot ser, no vull que em molestin. Com que no sóc benvolguda aquí, vaig cap al vestidor que allà hi ha una cosa que quan em poso al davant, m'hi vec i no sé què és. Que guapa m'han posat avui! Toco això que en diuen mirall i se'm queden les mans marcades. Deixa'm picar aviam què passa. Què és això que sento ? La germaneta crida fort un altre cop, corro a l'habitació d'origen. També ja no porta el pijama i vol triar la roba a posar-se. Sempre igual, ella pot fer-ho i jo no hi puc dir res.
Quan m'he decidit a pujar l'escala ràpidament m'han barrat el pas i m'han près en braços. Què coi hi haurà allà dalt que no em deixen fer la meva ?
Al cap i a la fi, m'és ben igual ja que ara sóc en braços del papa. Hi estic tan bé aquí! Baixem escales avall i m'assenten directament a la cadireta de la cuina. Rondinaré una mica aviam si em fan casa. De seguida a la germaneta li han parat la taula amb plats i menjar. No sé què és però ho vull. Esclato a plorar, no puc esperar més, ara de cop tinc gana. Una galeta m'acosten ràpidament i m'afanyo a engrapar, no fos cas que no sigui per mi. Mmmmmm !!! Ho he aconseguit. Passades dues mossegades m'intento expressar per fer entendre que vull que m'acostin l'aigua del biberó però els costa i no m'entenen en un primer moment. Em sembla però que m'he tornat a embrutar força, sort que aquí està el papa que em netejarà una mica. La mama s'acosta i em fa un petó com sempre. La germaneta menja molt poc a poc unes galetetes que li posen al davant. Amb la gana que tinc jo i m'hauré d'esperar a arribar al cole. Vinga papa, afanya't que em començo a impacientar. No m'agrada gaire aquesta cadireta, així que tiraré unes quantes coses al terra, tot allò que trobi. Ha funcionat doncs en un no res ja torno a ser en braços i de camí cap al cotxe. La meva papilla és ara més aprop que mai!