Gaudint de la Rupit-Taradell (11/10)

Image and video hosting by TinyPic
Dia rodó aquest matí i compensades amb escreix les poques hores de son, un cop a les 3:45 a.m. ens posàvem al cotxe direcció la plana de Vic. L'autocar ens esperava puntual al petit poble de Taradell per a dur-nos a l'encara més petit poble de Rupit, punt d'inici de la marxa-travessa objectiu. Tot i ser quarts de cinc, els indrets rebossaven de vida. Es nota que aquest itinerari és un clàssic consolidat dins el calendari de tot aficionat a la muntanya.
A les 6:20 arrenquem el físic a ritme constant, des del primer moment avançant gent i amb els llums frontals per vèncer la negre nit. Passada una petita corrua de gent, prenem la pista que resegueix els cingles de Tavertet per sobre fins el mateix poble. Primeres vistes genials del dia amb la sortida del sol de fons i un mar de núvols infinit als nostres peus, just per sobre del pantà de Sau: impressionant. Passat el poble i amb pràcticament tota la gent al darrera (més de 1.000 participants prenen part any rere any) desfilem barranc avall per un sender pronunciat en baixada intensa que ens mena fins la presa del pantà. 476 graons són els que ens separen del proper resalt del dia, i el Xavi que en tot moment m'acompanya, avui sembla tenir el dia doncs no cedeix ni un metre. Quina diferència respecte el Penyagolosa ! Això si que són companys de debò.
Vilanova de Sau és el següent poble, i el travessem en un obrir i tancar d'ulls. El ritme és constant i ràpid, corrent en tot moment. De sobte, el company cau i dóna una volta pel terra sense més conseqüències. El camí és relliscós, ple de fulles de tardor i de boira baixa arreu que humiteja tots els racons del bosc. Fa fred i no ens podem aturar, de manera que arribem al poble de Sant Julià de Valltorta i el travessem tot cercant el següent avituallament-control on fem un petit entrepà. Portem força estona compatint posicions de cursa amb 2 altres companys, i cada cop costa més atrapar gent, de fet a partir d'aquí només guanyarem un parell o 3 posicions. Malgrat portar més de meitat de cursa, aconseguim mantenir el ritme, el terreny ho permet. Anem saltant de cingle en cingle, i sovint amb vistes llunyanes que fins i tot ens permeten veure els Pirineus carregats de neu, que emergeixen per sobre del mar de núvols que inunda les valls d'aquest dia fred però serè.
Els darrers kms. es fan llargs com sempre però no menys interessants. Un petit ensurt amb la motxilla que s'ha descosit per una nansa i l'aconsegueixo "reparar" de mala manera sense aturar. Malgrat no comptar amb uns avituallaments especialment abundants en quan a teca, aconseguim sobreviure i passats els 43 km. de ruta i les 5 hores justes des de la sortida, entrem al local acollidor del Centre Excursionista de Taradell. Aquí ens adonem que realment només portàvem 6 companys al davant, signe del tipus de marxa que estem realitzant doncs la gent la prefereix caminar en comptes de deixar-s'hi la pell com la nostra minoria. Quina sort poder fer-la tota plegats, sense haver-nos d'esperar un a l'altre. Avui era el nostre dia !
veure més detalls