Cursa del Bolet a Ullastrell (12-11)


Cinquena vegada que m'acosto al poble veí per Sant Esteve, en motiu d'aquesta cursa curta però amb recorregut intens. Ja ve sent una tradició en el món de les curses el cremar els turrons sigui per Nadal, Sant Esteve o Cap d'Any, i com que pels que tenen criatures a casa sempre és complicat podar assistir a la tradicional Pujada a La Mola el dia 25 (de fet, no l'he feta mai) llavors hem d'optar per les altres 2 opcions. Enguany, com els darrers anys, he fet el doblet també.
El recorregut de la cursa d'Ullastrell no m'és mai propici per la distància i la seva explosivitat, però sempre va bé acostar-s'hi per veure com es troba un a part de fer un entrenament de qualitat si comptem el llarg escalfament previ que acostumem a fer tot donant voltes al camp de futbol i retrobant-se amb coneguts. Són 6 km. que comprenen una primera part amb forta baixada, i una segona part d'ascens i pla cap al final, que comporta que només puguis "baixar" el ritme durant pràcticament 1 km. de pujada. La resta, donant-ho tot. No recordo cap altra cursa on en la baixada el GPS arribi a donar per sota de 3m. 30s. el km. durant una estona.
Com en totes les curses els darrers anys, aquesta també ha patit un boom de participants, i si bé no arribàvem al centenar fa uns anys, ara ja passem dels 200. Recordo en l'última edició, vaig marcar un crono d'uns 24 minuts, arribant només una vintena de corredors al davant, mentre que aquest any, tot i fer uns segons menys, van entrar més de 30 corredors al davant. Entre ells l'amic Just Sociats, qui per variar, va guanyar la prova després de guanyar també la de La Mola el dia anterior. El fet de retrobar-nos va servir per poder quedar els dies següents per fer una sortideta llarga per Sant Llorenç i compartir una estona al costat del crack.
Aquesta cursa m'ha servit per retrobar-me i animar-me després de la desfeta de Tarragona. He pogut situar-me entre gent del club que està entrenant fort i això sempre t'anima. També he pogut treure'm el fantasma de la sang al nas, doncs un dels darrers cops que vaig fer aquesta cursa va ser caòtic pel fet d'arribar sagnant i ben tacat, tot per no aturar-me.
Molts amics a qui feia anys no veia, és un dels motius pel qual m'hi veuran sovint per allà el dia de Sant Esteve.
Més informació aquí