Botifarunner (02-12)Una altra cursa al sac. D'aquelles que m'agraden: circuit tècnic amb força corriols, ben senyalitzat, avituallaments complets, barata (12 €) i obsequi original (una motxilla interesssant)Feia setmanes que vaig haver de córrer a apuntar-me vist com volen les 300 inscripcions en poques hores, i ara ja entenc el perquè.
Surto sol direcció al poble de La Llacuna, on em trobo amb pocs amics. Fa sol i calor, cosa que no em prova, així que avui no puc arriscar i menys vist l'entrenament que porto darrerament. La Botifarunner era una d'aquelles curses que feia anys m'ensumava i la vull gaudir. El recorregut és en part per pista i en part per corriols tècnics, i es caracteritza per passar 2 vegades pel poble, abans d'arribar, doncs es fa els 3 cims de sobre la carena del poble. Així que s'aplega força gent per a veure'ns. L'ambient de la plaça és magnífic, es respira trail running i muntanya per arreu, penso per moments en la cursa d'Alpens, per mi la millor en l'especialitat.
Sortida no pas ràpida, en baixada, fins agafar els primers senders que pugen 200 metres de desnivell i després els baixen. El segon puja i baixa és similar al primer tram, tant en desnivells com en tipologia de camins. Alterno posicions amb la mateixa gent, em passen pujant i els passo baixant. Porto sempre la primera noia just al davant, la Roser Español, una autèntica atleta carregada de podis. En afrontar la tercera pujada i més llarga de 300 i poc metres de desnivell, fins el Puig Castellar, em trobo bé però pago la falta d'entrenament. Tot just dalt passo la noia mentre una comparsa de Carnestoltes amb música i molt ambient ens espera al cim.
Queden 5 quilòmetres i aquest terreny és meu. Tibo de cames, avanço corredors, i malgrat no poder amb 4 o 5 més al final, arribo sencer, sense forçar. 2 hores justes i una mitja de poc més de 10 km/h. per 20,6 km. i prop de 1.000 m. positius de desnivell. Posició 56 de la general, empitjorant com era d'esperar, respecte la San Silvestre d'Avinyó. Se m'ha compensat amb un sopar que m'ha tocat en el sorteig al restaurant del poble...
Propera parada, Marató del Congost i després a afrontar la preparació per la 2ª Trailwalker, 2 reptes totalment diferents
veure més detalls
T