Tecnologia en essència

Sona el mòbil, és el meu amic que m'avisa si ens podem conectar per videoconferència. Són a la consulta doncs avui tenien hora per a l'ecografia en quatre dimensions. Caram, quina il·lusió veure el petit desde casa ! Prenc ràpidament l'aparell, cerco la xarxa i ja hi som. El moment no té preu, com el deuen estar gaudint! He aprofitat per arxivar-lo en el pen-drive, doncs avui toca dinar amb els amics. Després d'arreglar-me, encara tinc feina abans no pugui fugir : netejo la Thermomix, rentavaixelles i rentadora en ON, robot neteja-superfícies en marxa, calefacció programada, activo els sensors de moviment a les entrades, s'obre la porta automàtica del garatge i en un no res ja sóc al carrer. No n'estava gaire convençut de comprar un vehicle híbrid amb canvi automàtic i que orgullós me'n sento ara !

Fent camí puc comprovar com han canviat aquells vells semàfors de l'avinguda per uns de nous amb Leds i que donen pas alternatiu segons la presència de vehicles. Observo que cada cop hi ha més bicicletes elèctriques, algun dia ho hauré de provar. Avui no toca però, el meu destí és lluny i sort del GPS que em guiarà per aquells carrers on sempre em perdia. La canalla està tranquila, sembla que la película els està agradant i això de tenir una pantalla cadascú ha resultat. Entra una trucada, aquest cop és la mare preocupada. Tot i començar la conversa a través del mans lliures, acabo estacionant vist com ha pujat la conversa de tò i abans no se'm queixessin els altres ocupants. Els sensors d'aparcament em son de gran ajuda en aquestes situacions. Per casualitat hi ha un racó allà amb màquines de vending, quelcom fresc si-us-plau ! Torno a ser dins, no gaire tranquil. Millor activo el control de velocitat, prescindeixo del detector de radars i reflexionem una estona. Quina sort del canvi dels peatges per sensors de pas, perquè vist els vehicles que circulen avui per l'autopista, segur tindriem cues i fariem tard. La dona cerca per la xarxa, aprofitant la connexió per servei de dades, l'actualitat sobre el trànsit. Aviat necessita però la wifi-portàtil del meu mòbil, doncs ha arribat ja al màxim mensual de paquet de dades. Estem de sort i arribem amb poc retard.

Caram, quina casa ! Domòtica arreu: llums i portes que s'activen sols, televisor amb control per càmeres de seguretat, activació remota de calefacció i A/C, persianes motoritzades amb control a distància, sensors de fums, accés amb control per veu, llits articulats... La canalla de seguida ha quedat entretinguda en veure les àmplies possibilitats lúdiques de que disposa l'habitació infantil: video-consoles arreu, pantalla plana multi-connexió, tableta amb jocs per estones d'oci, dispositiu de música amb altaveu, i tot iluminat amb llums de led al sostre. La cuina és plena de plats amb bona pinta i olles brutes i, al seu costat, un robot de cuinar que té tota la pinta d'haver treballat de valent. No hi som tots encara, ni està tot fet en aquesta casa. Sóc presa fàcil d'una butaca auto-massatge, que desde que he entrat em crida. Necessito seure un instant, assumir i reflexionar sobre tal tecnologia. Quin món els espera als nostres fills