Sant Silvestre Mataró Night Trail (12-12)

Una altra cursa de nova creació, en el dia de l'any amb més curses. I com marca la tradició, allunyant-nos de repetir competicions i buscar nous indrets, noves experiències, ens hi vem acostar amb els amics Alex, Jordi i Paco. Mataró pot semblar lluny vista la proximitat de cap d'any, però l'experiència nocturna amb versió trail s'ho valia. Uns 190 corredors ens hi apleguem, amb el rere fons de la causa solidària en benefici dels companys de la fundació CEO Maresme. Ambient familiar.

Recorregut trencacames, amb combinació de pista i principalment corriol, molt entretinguda. Sorprèn sempre veure com surt de ràpid la gent i més quan es comença baixant ! Quin mal de cames, tot per no perdre l'estela de la majoria. Primer quilòmetre i mig de vertigen. Ascens a la creu de sobre Mataró, i novament descendim per acabar amb el primer bucle i encarar el segon tram amb més desnivell. Pugem i planegem per pista ampla mentre la nit ja ha caigut. Sempre és d'agraïr el disposar d'un bon frontal, i més quan fas corriols tècnics com avui és el cas. Passem els 2 avituallaments de llarg, anem per feina doncs la gent apreta pel darrera i no afluixa al davant. És una cursa curta per a mi, això fa que em trobi bé a la part final i me la jugui en l'última pujada desde la primera rampa. El km. 8 pica amunt, i pica de valent en les darreres rampes. Patia doncs el dia abans havia fet un "petit" entrenament que em semblava notaria avui fent un puja-baixa desde Caldes d'Estrac fins al cim del Montalt, itinerari de descoberta i no pas a ritme lent, aprofitant un cap de setmana de parella. Per sort, la jugada m'havia sortit bé i les cames es comporten així com les North Face noves, que bé que aguanten la baixada !

Aguanto bé la pujada sense perdre posicions i com m'esperava, a la baixada recuperem alguns llocs tirant de cames i jugant-se el físic com tant ens agrada en aquestes ocasions, quan et sents fort i valent. M'agrada massa abusar de l'alçada i de la confiança a les baixades, per temps ho pugui fer. Darrers 2 kms. de tràmit amb un corriol tècnic força divertit i una darrera rampa llarga abans de l'arribada. Entrem després de qüasi 59 minuts, un xic sorprès pel temps emprat després de 12 km. i més de 500 m. de desnivell positiu. 18è classificat, bones sensacions, i a sobre amb un bon massatge de recuperació que sempre va bé per tancar l'any amb els muscles més a lloc. Com han patit aquest any !