Confonent sentiments

La vida ens ensenya moltes coses. Coses per viure, coses per veure. De tot en queden sentiments. Pot ser molt fàcil el viure i el veure, però cal atendre al com. Com podem viure i com podem veure és la qüestió.

Viure el dia a dia és més que suficient per la gran majoria d'humans, sense maldecaps ni grans reptes. Però sempre hi ha el diferent, aquell que es complica la vida o li agrada complicar-se-la. Aquell inconformista de mena. El que també, sent més enllà del que s'ha de sentir. És una mena d'humà incomprès, que es comprèn a si mateix amb prou feines ! Però allà hi són també, la resta d'inconformistes. Gent que dóna sentit a la seva vida, gent que s'escolta, gent valenta, gent que confon sentiments ?

I perquè sentiments ? Perquè és el primer que s'amaga darrera les paraules i els fets. Tots en sabem de conversar i actuar, és molt fàcil. Però quan es tracta de sentir hi ha un món al darrera que només cadascú sabem. A cops es pot fer molt engrescador però també dur, portar els sentiments al damunt i anar-los analitzant fins a exprimir-los, fins a confondre. I a cops el que és millor és compartir-los, amb els teus o amb una persona de confiança, o senzillament amb aquell amic que tens més a prop en aquell moment. De fet ser sensible vol dir en certa manera això, sentir i compartir. Penso no ens hauriem de trencar el cap en si explicar o no els nostres sentiments, ni penedir-nos un cop ho hem fet. Ni que ningú ens privi de fer-ho ! Els amics i la família de fet ho esperen. Perquè quedar-t'ho a dins, quedant dubtós, inquiet, desconectat, amb el bonic que és que algú t'escolti, t'abraci i et recolzi ? Benvinguda sigui una vida més oberta, no tant centrada en un sinó en els demés. Quina millor manera hi ha de conèixer gent, buscar complicitats. Compartir sentiments plegats, sense confondre.

Confondre sentiments no pot ser bò, segur que no. Per això els hem d'explicar i deixar-nos anar, per a veure-ho tot plegat més clar. La vida ens ensenya a viure i a veure, però també sense voler, a confondre i a sentir.