Racons del Bandoler (09-13)


l'expectativa d'aquesta cursa-gimcana-repte desde fa temps, era quelcom que havia de provar. Sense ser una cursa en essència, pel que a córrer es refereix, també són dies d'aquells que podem gaudir de la competitivitat tot combinant l'oci amb l'esforç físic. Ara fa uns mesos que no fem cap cursa de debò, ja va tocant...Aquesta no compta ! Sort que aviat arriba la temporada de canicross i ens haurem d'esforçar de valent.

Pantà de Sau, 9 a.m. Ens apleguem més de 150 caiacs, tots formant equips de 2. Avui toca cursa d'orientació en caiac, això vol dir remar i ve de gust vist el temps i la companyia. No havia compartit mai cap cursa amb el meu germà, així que de ganes moltes i més sabent que ell també està aficionat a això de remar. Sense descartar doncs donar una sorpresa en les classificacions malgrat ser la nostra primera experiència, es dóna la sortida tots en tromba. El mapa amb les fites a cercar i les proves puntuables, es troba al mig del pantà, sobre una barca que tothom cerquem amb ganes per tal d'iniciar de veritat el periple. Hi arribem en les primeres posicions, el meu caiac no és dels més apropiats per poder remar ràpid però la compenetració és bona i tenim força tècnica. Agafem mapa i valorem la millor estratègia per acumular punts. Hi ha balises assenyalades molt lluny, d'altres més a prop. Algunes que valen molts punts, d'altres pocs. Proves especials en algunes d'elles, com grimpar amb cordes, jocs de preguntes, passos tirolesos, tirolines capgirades, comptar porcs, laberints.... Llàstima que l'experiència és un grau i decidim malament per on començar. Anem fent al llarg d'unes 4 hores i mitja llargues però que passen ràpid. Avancem molt ràpid fins al punt de marcar pràcticament en totes les balises, al final ens n'haurem deixat 4 només d'un total de 40 aprox. Ens equivoquem però en la primera de les balises trampa que hi ha instal·lades i també la "caguem" pel fet d'arribar tard a meta, amb el que això arriba a penalitzar ! També s'ha de dir que fallem en una una mini-cursa d'orientació a peu, on la meva experiència no serveix per trobar ni la meitat de les fites dins el temps indicat.

En acabar ens adonem que tant se val el resultat. La veritat és que ens ho hem passat molt bé, la primera activitat competitiva entre germans després de 20 anys diria jo, no trigarem tant segur a trobar-nos per la propera experiència.La vida ens ha portat per camins diferents. I de ben segur hi tornarem amb més família i amics.

+ informació