Punk Trail de Vilomara - 44 km. (10/13)


Segona experiència en el camp de les curses "pirata", anomenades també Punk Trail, un fenòmen en expansió des de l'any passat. Diferents pobles estan ajudant i facilitant la seva celebració aprofitant la iniciativa de diferents grups d'amics, on l'essència consisteix en la gratuïtat de l'event a canvi d'aportar aliments per a gent necessitada. El seu èxit ja no només rau en el que estiguem en crisi i sempre va bé estalviar-te alguna inscripció, sinó en la filosofia de passar una bona estona entre amics. No hi ha dorsals, xips, classificacions ni arcs d'arribada, l'essència de la "cursa" l'has de buscar en la convivència i les ganes de córrer i conèixer llocs nous.

Dies abans doncs decideixo fer presència a aquest poblet, on malgrat haver-se exhaurit les inscripcions en els 4 recorreguts que han preparat (i quina currada significa això...) sempre hi ha algú que a darrera hora no ve i et cedeix el dorsal. Avui, aprofitant que no hi ha reglament, el Ringo també m'acompanya, millor que quedar-se una pila d'hores al cotxe esperant. Serà el seu primer gran repte des de la seva adopció ara fa un any, i quin repte al costat de l'escassa distància dels canicrossos que hem fet. Així que ja hi som a les 7 a.m. esperant la sortida i saludant vells amics, amb un fred que apreta. Sortim uns 150 corredors sense que el ritme sigui res a destacar en els primers kms. com en altres ocasions, i amb l'amic Manel al costat una estona, que és amb qui vam fer el meu primer repte Punk a la marató pirata de Montserrat l'any passat.

El pas pel primer avituallament és d'aquells que et recordes tota la vida. Ja ve sent tradició el muntar petites festes on el corredor ens emportem bons moments a part de la cursa i aquí, aprofitant el marc singular i en runes de Sant Jaume de Vallhonesta, s'ho han currat. Un grup de joves ens recreen escenes de la Matanza de Texas, i amb gust i bones idees! el pas per dins, tot fosc i ambientat amb llum i so, motoserres, gent disfressada....el Ringo ho passa fatal. Continuem sempre per petits corriols i algun tram de pista, un recorregut molt trobat per una zona que feia molts anys que ni m'acostava. Seguim cap a la Morella, Matarodona, Coma d'en Vila, amb més gent ambientant els avituallaments, fins i tot amb proves d'obstacles. Enllacem amb gent pel davant, em trobo molt bé de ritme i ganes. Un cop som en el punt més alt, iniciem la baixada amb 2 corredors més i comencem a xerrar, fet que ens suposa l'errada del dia en passar-nos un trencall. Al cap d'una estona me n'adono i decidit a temptar el meu coneixement de l'indret, els emplaço a seguir-me per un camí alternatiu en el que suposarà una estona d'aventura on farem un parell de kms. de més però que per sort ens n'acabem ensortint. Avui, tot i estar ben marcat, ens hem perdut força gent, fins i tot els primers ! Ens hi haurem deixat calculo mínim uns 20 minuts...  Amb la ràbia al cos anem recuperant posicions, amb la Berta, una amiga corredora amb la que hem anat coincidint des de fa anys i que avui està fortíssima. Avancem i avancem, passem els darrers avituallaments i el Ringo es manté ferm i fidel al ritme, encara que un pèl aburrit. A falta de 15 kms. apareixen primers símptomes de rampes, cosa que no preveia vista l'escassa calor del dia, no m'he hidratat bé altre cop, però els muscles i la sort s'alien un cop més i em deixen fer sense més.

La pujada al cim del PuigGili és colpidora, fort desnivell desde la riera i al capdamunt una colla de sonats fent soroll i animant: els Koalas !  Molt content de saludar-los, bona gent. Queda només baixada i el ritme no decau pas amb les ganes d'arribar. Avanço sol els darrers kms. avançant-ne uns quants més, ja es veu el poble. Apretada final i darrers corriols. A l'arribada hi ha bon ambient, i una botifarrada de la que el Ringo se n'alegra i molt ! Aprofita qualsevol engruna i deixalla alimentària, la gent li dóna aigua, entrepans, butifarres, li fan carícies i el mimen. Ha complert amb escreix, quin bon company. Força amics aquí arrodoneixen el bon dia, poques ganes a marxar. Ens hauran sortit uns 46'5 km. i qüasi bé 7 hores sense parar per fer uns 4.600 metres de desnivell acumulat. Bé !

web de la cursa