Sant Silvestre Terrassa (12-13)

Aprofitant que a nivell de la feina col·laboràvem amb aquesta cursa, i com a "compensació" per les hores dedicades, vaig decidir agafar dorsal per un event gens propi de mi. Farà 10 anys o més que no feia cap cursa de 5 km., són proves que disten molt de les meves preferències malgrat sempre li agrada a qualsevol corredor el provar-se en distàncies que no són la teva.

I així va ser, gràcies a que he près part vàries setmanes en les sèries setmanals que es fan al poble i en la línia de preparar el proper canicross local de gener, m'acosto a la línia de sortida amb poc escalfament però no pas poques ganes d'intentar un bon paper. El dia però no acompanyava, el vent ens la va jugar i molestava força, no és pas l'excusa del que s'avindria... Sortida estressant, és una distància curta i es nota que la gent va per feina, no val a badar o se t'emporten pel davant. Porto massa poc asfalt a les cames i mooooolta muntanya de tot l'any i això en seguida es nota. Per més que un vulgui agafar ritme còmode i velocitat de creuer, no hi ha manera. Em sento pesat malgrat avanci ràpid, els 2 primers quilòmetres a 3m 50s. per sobre del que m'esperava. Avanço gent però també m'avancen, s'obren forats en un parell d'ocasions i que degut al vent costa recuperar la gent del davant, això costa força quan no estàs acostumat a proves de velocitat. No puc córrer més, encara que me la volgués jugar, aquesta no és la meva guerra i decideixo aguantar el ritme aquí en tant pugui. Darrer quilòmetre fort però lent per com havia de sortir, no tiro de cap de les maneres.

Entrem amb 19m 30s aprox., posició 99 de la general amb un miler de corredors, i 1 minut per sobre del que m'esperava. La realitat és que fa 3 anys quan vaig fer MMP a la Cursa dels Nassos a Barcelona, em va sortir millor marca i de bastant en el parcial de 5 km. amb aquells 37m. 40s en 10 km. que tant lluny veig. Cal molt esforç per tornar a aquest nivell, i ara per ara falta molta motivació personal, resoldre problemes a casa, i pensar en el que un vol per mirar aquelles marques passades.

+ informació