Afinitat i Empatia

2 paraules que sempre m'han cridat l'atenció. Molt fàcils en boca de qualsevol però més difícils de dur a terme. Bé, tampoc és això, no és que les portem a terme doncs de fet a cops ens surten sense més, les experimentem. Són paraules que van associades a tenir algú a prop amb qui t'hi sents còmode, en certa manera t'hi identifiques o te l'aprecies. Mirant el diccionari hi trobem:

Afinitat - Adequació de caràcters i gustos entre persones

Empatia - Sentiment de participació afectiva d'una persona en la realitat que afecta a una altra

Totes dues estan afectades o millor dit, influenciades per cultures, costums i religions. Maneres de fer i entorns similars les facilita

Que còmode ens sentim quant tenim algú al costat que t'escolta, s'identifica amb les nostres vivències i pensaments, i s'interessa de veritat per la nostra vida. L'amic ideal, vaja. Aquell que ens alegra només en rebre un missatge o una trucada. Aquell amb qui podriem estar hores conversant i desgranant la vida, amb recança de que s'acabés el moment. Aquell amb qui si a sobre es comparteixen aficions i temps d'oci, s'arriba a l'èxtasi de l'amistat. L'amic ideal que tothom volem i anhelem.


Jo m'identifico amb tu i tu ho fas amb mi. I t'ajudo emocionalment posant-me en la teva pell perquè m'és fàcil de comprendre't. T'explico coses que t'agrada sentir i que són veritat ! Ric fàcilment al teu costat i no ens avorrim plegats. Hi ha coses que a tu t'atrauen més i d'altres que m'atrauen més a mi, però les sabem compartir amb interès. Quan ens sentim o ens trobem malament per quelcom, ens fem costat i ens ajudem. Trobar-nos ens porta una rialla fàcil i espontània al rostre: un enamorament sentimental.

Jo dóno, tu dones.
Jo rebo, tu reps.
No sembla tant complicat malgrat ens costi tant.