Cursa urbana d'orientació de Sabadell (9-18)

A darrera hora com ve sent habitual però amb les mateixes ganes de sempre quan et poses a competir. L'amic Ricard de la UES em feia un missatge fa pocs dies avisant-me de l'organització d'una nova edició d'aquesta cursa, una de tantes de les porta a l'esquena tirant endavant des de primera línia. Aconsegueixo enredar a un amic i ens apuntem en el circuit curt de 23 fites amb la dèria posada en que havíem de ser al poble de nou a mig matí per a poder veure la canalla jugar el seu partit.

Recordo molt bé el dia que vaig acompayar a el Ricard a una cursa nocturna d'orientació a Sant Cugat on em va fer de mestre. Fa uns quants anys. També altres experiències hagudes i per haver que han resultat divertides. Aquest cop em va sortir força bé el tema a més, aconseguint ser el més ràpid del circuit entre una vintena de corredors/es apuntats. No és per la victòria en si doncs no hi havia premis sinó pel fet de quedar al damunt de tot en una classificació per pocs que fóssim. Des de la Trailwalker que no sabia què era això.

Des del moment que sortim plegats amb el Jordi, company de Kames Kids, decidim fer cadascú la seva tot i l'ordre aparent que hem de seguir alhora de fitxar les fites al paper. Pràcticament no estudiem el mapa i ens inventem l'ordre només començar. Res d'estratègia, que surti el que sigui. Total, hem vingut a aprendre i a passar una bona estona. Vaig enllaçant les primeres fites sense gaire complicació gràcies a que el mapa és molt evident. Només m'encallo en una per culpa d'agafar un carrer que no tocava, per les presses i les ganes que no em segueixi un altre participant que ha sortit davant meu. Perdo tres minuts ben bons amb la tonteria. A partir d'aquí máxima concentració i van caient totes a la primera. Físicament em trobo bé tot i no arribar amb cap entrenament específic.

La sorpresa arriba quan després de comptabilitzar totes les arribades, resulta que per vint segons he sigut el més rápid a completar el circuit. Dic jo que la sort ha fet que tots els atletes experts en això de l'orientació i els que están més forts que jo, s'hagin apuntat al circuit llarg de 30 fites. Sigui com sigui, m'emporto una experiència més com a corredor així com un ànim especial per a seguir amb la feina atlètica. Segur que tornarem aviat a tastar això de l'orientació. Mil gràcies Ricard!