Cursa dels Poblats Ibèrics 07-19

Qui diria que acabaria jo dedicant-me a fer distàncies curtes! Més de mig any sense competir en muntanya en cap cursa de més de 15 km... Aquest cop els amics Joaquin i Joan, companys de curs de CIATE per a la formació de tècnics en iniciació al joc i l'esport, em van convèncer i acompanyar en el petit repte. Clar que corrien a casa, a Cerdanyola, per la seva estimada Collserola, i això sempre dona avantatja. Una cursa corriolera, la que em convenço en fer la seva distància curta de 10 km., molt estrany vist que hi havia la modalitat de 15 km . Ells havien escollit la curta, doncs cap a la curta.
Em sorprèn en arribar a la zona de Montflorit, el muntatge d'arribada-sortida i la zona d'entrega de dorsals. Una cursa d'estar per casa penso. De fet m'expliquen els companys que és una cursa organitzada per un grup d'amics, en parlen prou bé. Xip amb sistema sportident, cua per recollir el dorsal i sense pràcticament escalfar, prenc la sortida amb els ulls ben posats al ritme dels companys, qui surten davant de tot. Aviat els perdo de vista però, surto conservador. La primera part és clarament en pujada, fem 2 cimets, bàsicament per corriol i alguna pista. Em sorprèn l'Esteban qui fa de voluntari en un trencall, com no podia ser altre. Tiro a bon ritme i mantinc posicions tot i la pujada. Completada la primera part del cercle, confio en la baixada en recuperar alguna posició com acaba passant, però ni rastre dels amics de cursa. Abans de l'arribada ens espera el darrer avituallament just al costat del poblat ibèric i d'una llarga pista infernal paral·lela al torrent. Arribo en la 19a posició amb 1h. 08m de crono, 10 minuts més que el Joaquin! Es nota el seu entrenament d'Ironman i de Triatló, així com la seva veterania, arriba 6è el paio...mentre que en Joan ho fa en 10a posició.
Bec i menjo força en l'avituallament d'arribada, mentre esperem un bon massatge. Se'm fa estrany el no conèixer pràcticament ningú. Com anècdota, resulta que perdré per uns dies el DNI doncs el vam haver de deixar com a fiança de retorn del xip i en arribar a casa no el trobo per enlloc. Tardaré força dies a localitzar-lo, no es va quedar pas a Cerdanyola tot i revisar una i altra vegada els carrers!