Memòries de la Transpirineus - Trophée Desman

Fa una pila d'anys, quan ben bé començava a deixar enrere la meva obsessió per fer les clàssiques marxes de l'època, vaig sentir la paraula "Transpirineus". Va ser amb els companys de feina, que es van engrescar a muntar una duatló social al Canal Olímpic de Castelldefels, per tal d'escollir els representants de l'equip que havia de formar part en el repte. Perquè la Transpirineus, el Desman com és conegut a França, no deixava de ser i és encara avui un repte. El foment de la pràctica esportiva entre entitats i una manera de fer "competir" equips francesos, catalans i espanyols, en un entorn magnífic com poden ser els Pirineus. Una bona manera de desconnectar del treball i de fer amics.

Començant  l'any 1997 van ser fins a 4 edicions les que hi vam prendre part, i no se me'n va escapar cap. Cada any amb companys diferents, que primer sortien degut a una bona classificació en la prova social i després per elecció entre companys. Cinc participants que competíem durant 3 dies i una persona de suport, completàvem diferents proves comunes cada any: cursa de relleus, cursa d'orientació per equips, btt, caiac i ràfting. No cal dir que la cosa anava bastant diferent entre les proves d'aigua i la resta, on si es notava els equips forts. Calia entrenar específicament doncs les primeres, ja que el resultat depenia de la bona compenetració. Ens ho passàvem molt bé fora de la competició, moltes hores per compartir i conèixer amistats, tot comentant els resultats. Hi havia catalans, espanyols, andorrans i francesos.

Recordo el nostre afany per cada any millorar l'equip, i malgrat no aconseguir fer podi cap any, vam estar a punt d'aconseguir-ho. Sempre érem un equip popular, amb components més o menys forts. A vegades la sort t'acompanyava i et sortia un bon paper, com punxaves, bolcaves o et perdies. És el que té el competir en equip ! La foto correspon a la primera cursa per relleus a les pistes de Lles: quin record ! Al següent vam saltar a Martinet, l'altre a Les Angles i l'últim el recordo a Port-Äiné. Les proves d'aigua sempre al Parc del Segre a La Seu, mentre que la btt i l'orientació les fèiem per territori francès o andorrà.

Gràcies a que un dels equips fixe era de TV3, cada any teniem reportatge garantit al Temps d'Aventura i un petit muntatge de record. Aquí guardo els enllaços, on per casualitat m'hi enganxaven cada any. He de confessar que el caiac em va enganxar, d'aquí la meva afició estiuenca

http://www.tv3.cat/videos/261989/Desman-01

http://www.tv3.cat/videos/262339/Desman-99

http://www.tv3.cat/videos/262229/Desman-98

Més informació  aquí